Yeni Mütevelli Heyeti Başkanımız Sait Tosyalı oldu
20 Aralık 2022
SEV Tasarım Festivali Tamamlandı
23 Ocak 2023

25. yılında SEV İlköğretim Kurumlarının odağı sürdürülebilirlik

25. Yılında yılında SEV İlköğretim Kurumlarının odağı sürdürülebilirlik

Vakfımızın eğitimde sürdürülebilirliği sağlama ve eğitimi daim kılma hedefiyle kurduğu SEV İlköğretim Kurumları, 25.yılını kutluyor. Çeyrek yüzyıl önce eğitim hayatına merhaba diyen Üsküdar SEV, İzmir SEV ve Tarsus SEV, beslendikleri köklü eğitim geleneğinden gelen güçle Türkiye’nin önde gelen ilköğretim kurumları arasına girdi.

“İlköğretim kurumlarımız, Türkiye’nin en kaliteli okulları arasında ilk sıralarda yer almayı başardı” 

SEV İlköğretim Kurumlarının 25 yıllık serüvenini değerlendiren Genel Müdürümüz Prof. Dr. Güray Erkol, “25 yıl önce, önemli bir değişim döneminin başında kurulan SEV İlköğretim Kurumları, Türkiye’nin en kaliteli okulları arasında ilk sıralarda yerini almayı başardı. 25 yıl içinde Vakfın kurumsallaşması ile ilköğretim kurumlarının güçlü birer eğitim kurumu olarak inşası, iç içe geçerek birbirini besledi, geliştirdi ve büyüttü. SEV, 2014 yılında SEV Amerikan Kolejini (SAC) de başarıyla kurup anaokulundan lise son sınıfa kadar K-12 seviyesinde Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarını oluşturdu” dedi.

SEV İlköğretim Kurumlarında yetişen tüm çocuklar, sürdürülebilir bir geleceğin birer parçası olmak için daima hazır

SEV İlköğretim Kurumlarında sürdürülebilirlik her zaman ön planda yer alıyor. Temel eğitimde sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen SEV İlköğretim Kurumları, alt stratejisinde sürdürülebilirliği ekoloji, sanat, kültür, ekonomi ve yapay zekâ olarak 5 kategoride ele alıyor. Okullarda ekolojik okuryazarlık temel eğitimleri veriliyor, dikey ve yatay tarım uygulamaları, ekosfer incelemeleri yapılıyor, çeşitli projelerle öğrencilere ekolojik bilinç kazandırılıyor. Öğrenciler; geçmişten günümüze sanat tarihini, kamusal alanlarda eserlerini sergileyen önemli sanatçıları, illüstratörleri ve multimedya aktivistlerini tanıyor, onlarla empati kurarak yarattıkları evrensel değerleri deneyimliyor. UNESCO Kültür Varlıklarını Koruma Programı kapsamında arkeoloji, tarih, sosyoloji, sanat, dil ve antropoloji gibi pek çok alanda projeler üretiyor. Çocuklar, analitik düşünme becerilerini geliştirecek öğrenme ortamlarında kaynak analizleri, ihtiyaç araştırmaları, finansal okuryazarlık, girişimcilik ve STEM alanlarında projeler yapıyor. SEV İlköğretim Kurumlarında ulusal ve uluslararası iş birliklerine dâhil olan, pek çok farklı alanda yapay zekâ çalışmaları yürüten öğrenciler, dijital çağı yorumlayabilen, geleceğe hazır bireyler olarak yetişiyor.

 

“Eğitimimizi en üst kalitede sürdürerek başarılı mezunlar yetiştirmeye devam edeceğiz” 

SEV İlköğretim Kurumlarının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Erkol, “Sürekli gelişen, öğrenen bir organizasyon olma stratejimizle gelecekte de eğitimimizi en üst kalitede sürdürerek başarılı mezunlar vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin temel değerlerimizi kazanmış, mutlu ve huzurlu, kendisiyle ve çevresiyle barışık, topluma hizmet etme bilinci edinmiş, başarılı bireyler olmaları için çalışıyoruz. Vakfımızca okullarımız için özel olarak geliştirilen bütünsel eğitim yaklaşımımızla çocuklarımızın bilgiyi kendi başına öğrenebilen, sorgulayabilen, araştırabilen, verileri sentezleyebilen bireyler haline gelmelerini, teknolojiyi kullanma becerilerine sahip olarak geleceğin yetkinliklerini bugünden kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.

SEV İlköğretim Kurumları, 25.yılını kutladığı 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında, “Sürdürülebilirlik ve Çeviklik” teması çerçevesinde sürdürülebilir eğitim ve sürdürülebilir gelecek için genç nesilleri yetiştirmeye devam ediyor. SEV İlköğretim Kurumlarında bütünsel eğitim felsefesiyle yetişen çocuklar, aldıkları eğitimle sürdürülebilir geleceğin birer parçası oluyor.

SEV İlköğretim Kurumları, 25. yılını sürdürülebilirlik temasında kutluyor

Sahip olduğu imkanları yarınları inşa edecek öğrencilerine aktarmak ve eğitim kalitesini sürdürülebilir kılmak için çalışmalar yapan SEV İlköğretim Kurumları, 25. yılında eğitimde sürdürülebilirliği çok katmanlı olarak odağına alarak, uzun vadeli hedefler tanımlıyor. SEV’in Eğitim Geliştirme Departmanı tarafından okullarda yürütülen öncü çalışmalar, kurumların bu hedeflere ulaşmasına ve nitelikli eğitimin sürdürülebilir olmasına katkı sağlıyor. 

SEV ilköğretim Kurumları 25.yılında “Sürdürülebilirlik ve Çeviklik” ana çatısı altında, Ekolojik Sürdürülebilirlik, Sanatta Sürdürülebilirlik, Kültürel Sürdürülebilirlik, Ekonomik Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilirlik & Yapay Zekâ alt başlıklarına odaklanarak tüm yıla yayılan etkinlikleri hayata geçiriyor.

Videomuzu izlemek için tıklayınız.