Study in America’nın “2023’ün En Başarılı Türk Öğrencileri” Listesinde Yer Alan 8 Mezunumuz Bizleri Gururlandırdı
17 Temmuz 2023
SEV Anaokulu ve Ortaokulu Çekmeköy’deki yeni kampüsüne taşındı
13 Eylül 2023

Afet Sonrası Öğretmen Destek Programı

Depremden etkilenen bölgelerdeki eğitimcilerin öğrenme ortamını, çocukların iyi olma halini desteklemelerini ve eğitimi nitelikli olarak sürdürecek şekilde düzenlemelerini sağlamayı amaçladığımız Afet Sonrası Öğretmen Destek Programı'nı hayata geçirdik! 

5 gün boyunca yüz yüze gerçekleştirdiğimiz programda, depremden etkilenen illerde görev yapan öğretmenlerin yanında olmanın ve onların duygusal ve profesyonel ihtiyaçlarını karşılamanın önemine dikkat çekerek, eğitimcilerin mesleki gelişim ve değişime uyum sağlayabilmelerini amaçladık.

Programımızla ilgili olarak, Vakfımızın Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, “Afetler yaşandıktan sonra zaman içinde ihtiyaçların değiştiğini biliyoruz. SEV olarak bölgede eğitimin nitelikli bir şekilde devam etmesini sağlamaya katkı sunmak için, sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Programın ilk uygulaması olan bu eğitim, bölgede canla başla çalışan 93 öğretmenimizi bir araya getirdi. Nicelerine ulaşmayı hedefliyoruz. Öğretmen iyi olursa, öğrenci iyi olur. Öğretmen ve öğrenci iyi olursa; sınıf, okul, toplum, ülke ve dünya iyi olur. Daha güzel bir yaşam ve dünya için öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diyerek görüşlerini belirtti. 

SEV Afet Hesabı Fonu ile hazırlanan Afet Sonrası Öğretmen Destek Programı’na Türk Filantropi Vakfının (TPF) da sağladığı fon ile daha fazla projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Ayrıca ürün desteği ve hizmet desteği sağlayan Teknosa, Pegasus, Hayat Su, Yapı Kredi Kültür Yayınları gibi kurumsal firmaların yanı sıra bireysel bağışçılarımız da destekte bulundu. 

Öğretmen ve çocuklarımızın iyi olma halini ve nitelikli öğrenme ortamları oluşmasını destekleyen bu programa katkı sunan herkese teşekkür ederiz.

Videomuzu izlemek için tıklayın.